menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Uit het dagboek van Antonio - dag 1

Nieuws » Uit het dagboek van Antonio - dag 1

Gepubliceerd op 26-05-2012

Bijgaand uit het dagboek van Antonio:

"Nadat wij vanochtend om half negen ons ons ontbijt gezamelijk hadden genuttigd, de nagels van alle dames Smurfit blauw zijn gekleurd en één busje vast is bij getankt vertrekken we voor een sightseeing tour van twee uurtjes door Parijs en weet onze top buschaffeur Henk ons in no time langs vele mooie plekken van Parijs te loodsen. Deze geboren Rotterdammer heeft al 36 jaar ervaring en rijdt de Roparun voor de derde keer en wij hebben het met hem bijzonder getroffen, maar hij natuurlijk ook met ons....:-)

Daarna zijn we omstreeks twaalf uur terug bij het hotel en wordt het tweede busje ook door Marco en Tialda afgetankt, zodat we voorlopig vooruit kunnen! Sommigen pakken nog ff een hamburge bij de gele M, anderen gaan nog ff naar toilet en sommigen bereiden zich in het zonnetje voor op het vertrek richting het startpunt van onze Roparun. De zenuwen beginnen nu bij iedereen toch wel te komen en in de bus is iedereen stilletjes..... Na vijftien minuten komen we aan bij het vliegveld Le Bourget en staan daar geweldig veel teams opgesteld. Ook wij krijgen een plek aangewezen om te parkeren en wij gaan voor het eerst ons kamp opbouwen.

Eerst spreekt onze teamleider Rob ons aan en verteld dat hij ons team gaat aanmelden bij de organisatie en vervolgens geeft ik (Antonio) een briefing hoe en wat iedereen nu moet gaan doen: spullen uit kleine busjes, spullen uit grote bus, opbouwen tent, klaarzetten eten, aggregaat aanzettn, fietsen voorbereiden, etc. etc. Op zich gaat het allemaal prima op een mooi grasveld naast onze bussen. Behalve de stroom er blijkt een verkeerde kabel bij te zitten, waardoor onze verdeelpaddestoel geen voeding krijgt.....Dat zou een ramp zijn..... ik, Antonio, schakelt een team van de IVA in, maar ook zij hebben geen oplossing en er slaat lichterlijk paniek toe.... Rob ondertussen naar de organisatie en Lex regelt dat 1 stroompunt van 16A het doet, maar daar hebben we nooit genoeg aan!

Ondertussen is Tialda het overzicht eventjes kwijt bij het indelen van haar busje, maar daar komt Rob terug met een kabel van de organisatie en is de rust weer terug! Alle puntjes worden op de i gezet en na een waarschuwing van de organisatie of iedereen wel genoeg water bij zich heeft, beslissen we toch dat Frans samen met Marco extra watergaan ophalen in de ..... stad. Rob gaat met zijn team rond de tafel om de eerste etappe te bespreken en daar komen de eerste echte emoties al los! Voor de lopers is dit toch wel al heel bijzonder, laatste uurtjes tikken nu weg...... Iedereen rijdt om de beurt met de fiets over het complex om te kijken hoe iedereen erbij staat, zeer indrukwekkend allemaal! Om 15 uur mag team 1 bij de grote Gildetent van de Roparun hun sportmaaltijd nuttigen!

Als zij van hun maaltijd terugkomen en team 2 al lekker in het zonnetje hun rust hebben gepakt, gaan we het kamp afbreken en gaan we met de hele groep richting de start. Nog ff een foto bij grote Roparun helling en daarna opstellin in de startlijn: Peter is de eerste loper en de andere lopers zitten op de fiets, want de eerste kleine tien kilometer mag het busje voor de wissels niet bij het team zijn, us regelt het team alles zelf rond hert vertrek vanuit Parijs! Alle teamlede3n nemen afscheid van elkaar en de traantjes rollen over vele wangen! Nu begint het echt! Lex regelt bij de organisatie dat tijdens onze start ons nummer wordt gedraaid: I got a feeling!

Ons nummer gaat snoeihard door de boxen, Peter staat met vijf andere lopers klaar en onze fietsers staan vooraan te springen! Echt geweldig om te zien en dit is kicken! Precies om tien voor vijf gaan we los, echt fantastisch dit, iedereen staat elkaar aan te moedigen en onder luid gejuich vertrekt ons team het park uit! Team 2 en ons complete begeleidingsteam pakken de touringcar en het pendelbusje en vertrekken richting Lassingy om het eerste echte kamp op te bouwen en hun diner te gaan nuttigen, terwijl team 1 naar Rully aan het lopen is alwaar ons eerste wisselpunt is.....

Ruim anderhalf uur uur nadat team 2 het basiskamp op 100km punt had staan, zijn zij onderweg terug naar het 50 km punt in Rully! Daar gaan zij team 1 aflossen die dan hun eerste track hebben gelopen. Het opbouwen van het eerste basis kamp ging geweldig, we staan op de parkeerplaats van het College wat ook tijdens de verkenning was bepaald. Opzetten van de tent, fysio ruimte en keuken ging als een speer, de spullen van Van Doorn Verhuur doen uistekend hun werk. Chef Daniel ging direct aan de slag met soep, keuze uit tomaten, kippen en groentesoep. Vervolgens het hoofdgerecht nasi met kipsaté. Yvonne schonk de drankjes in en Lex was samen met Fridtjoff de spieren van de lopers en fietsers aan het losgooien.

Onze tweede buschauffeur Ton is inmiddels ook in ons basiskamp aangekomen. Hij zal van 20:00 uur tot 8:00 uur onze man zijn die ons door de nacht gaat verplaatsen. Voor hem is het net als voor ons de eerste keer en ook hij heeft er veel zin in. Volgens schema zouden we om 19:50 uur wegrijden naar het punt in Rully, maar nadat wij hoorden dat het een kwartier langer is dan verwacht, werd ik (Antonio) toch zenuwachtig en wil ik gelijk vertrekken. De lopers moeten hun nummers maar in het busje doen en Marco heeft de moter al draaien. Gauw instapppen en rijden maar. Na vijf minuten riep men van achter uit de auto: "Waar zijn de fietsen eigenlijk?  ...... Haastige spoed is zelden goed. Omdraaien en snel onze belangrijkste mannen ophalen.

Vanaf dat moment toch wel lichteljke stress ivm aanrijdtijd, maar na een telefoontje naar Rob, bleek dat we not tijd gehoeg hebben. In basiskamp iedereen blij, want telefonisch waren we naar elkaar aan het bellen en slecht bereik. Daarna snel naar Rully.#

 

 

Antonio van de Hengel

 

 

 

 Roparun Soest wordt ondersteund door