menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Uit het dagboek van Antonio - dag 2 (vervolg)

Nieuws » Uit het dagboek van Antonio - dag 2 (vervolg)

Gepubliceerd op 27-05-2012

Wat een klasse team! Schitterend op schema gelopen, gefietst en gereden, zojuist om kwart over elf binnen gekomen in het basis kamp en vooraf was de planning tussen elf en half twaalf ;+) Wat wil een coach nog meer...... en dat ondanks een gigantisch zwaar traject met bijzonder veel van die mooie glooiingen waar ik vanochtend alover sprak..... Om kwart over zes was het dat we vertrokken uit Vermand en toen was de temperatuur nog onder de 12 graden, maar was de zon al boven het maaiveld uit aan het komen! Tot dat die hoog aan de hemel stond te schijnen, was het op zich prima te doen, tot acht uur hebben de fietsers in een lange broek geredenen de lopers met een extra vestje.

Dat was dan ook de tijd dat we voor het eerst een café tegen kwamen die geopend was! Dat was ook de tijd dat er velen van ons hoog nodig toilet moesten maken, dus wat niet beter om 6 koffie te bestellen en tegelijkertijd van het toilet gebruik te maken ;-) Dat was voor velen een opluchting en ook gewoon een lekker bakje koffie onderweg.

Onderweg gebeurde weer heel wat, gevaarlijkste was deze keer dat de auto plotseling afsloeg en Frans van de achterbank o de voorbank lag en ook Jeffrey lag te slapenop de handrem..... Daarnaast veel bijzonderheden op het gebied van Landschap: alle lopers kwamen iedere keer het busje in om te vertellen hoe heerlijk en mooi het was om in te lopen!

Tijdens dit traject werd er wat betreft de lengte van de aflossing echt gekeken naar de zwaarte van het traject, die lag dus tussen de 1000 en 1600 meter, maar na 9 uur was het laatste bijna niet meer vol te houden door de warmte en de hellingsgraad van het landschap. Water zijn we ook vandaag weer gaan bijhalen, want ook dat gaat er natuurlijk veel harder doorheen dan gepland. Iedereen is ondertussen ook aan het verbranden, dus ook dat wordt nog een lasting onderdeel, zelf heb ik er gisteren natuurlijk al helemaal niet aan gedacht en daar moet ik dus vandaag voor boeten..... maar het mag de pret niet drukken. Onderweg krijg ik een sms van chef Daniel dat het tweede kamp is opgebouwd en dat we een mooi plekje hebben veroverd naast de plek die we gepland hadden, bij een failliete wasstraat. Top met bijzonder veel schaduw en redelijk uit de wind.

Dat blijkt in ieder geval als wij keurig op tijd aankomen bij het 207.6 km zijnde punt. Iedereen haalde ons binnen en team 1 stond alweer klaar om hun route te vervolgen naar Saint Ghislain van bijna 51 km. Wij mogen weer 3 uur ontspannen, laten behandelen en eten. Marco is ondertussen ijsjes halen en de rest is zijn/haar zwemspullen aan het pakken voor de broodnodige verkoeling. Kortom:iedereen vult dat op zijn/haar eigen manier in. Bij de wissel kwam wel het lastige nieuws dat er twee lopers uit 1 team wat last hebben van blessures, maar de fysio doet er alles aan om hun fit te houden.


Nu dus zelf ook ff relaxen,route not eventjes doornemen en zal eens kijken of we langer dan een kwartiertje kunnen tukken.....Roparun Soest wordt ondersteund door