menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Uit het dagboek van Antonio - dag 2 (vervolg 2)

Nieuws » Uit het dagboek van Antonio - dag 2 (vervolg 2)

Gepubliceerd op 27-05-2012

Daar gaat ie dan weer! Basiskamp zojuist met z'n allen opgeruimd, helaas ging daar nog wel eventjes de Fatboys kapot, dus hadden we bij ruim 28 graden toch nog eventjes dat kerst gevoel en zal OAD die kleine witte bolletjes nog maanden tegen komen ;-) Verder gaat alles steeds gemakkelijker in de bus, want langzaam hebben we van alles steeds minder voorraad en hoeven we op die fatboy na steeds minder te proppen.... Nog steeds wordt de alcohol amper tot niet aangeraakt, water is de grootste dorstlesser met dit weer en iedereen dat deze condities het uiterste van iedereen zal eisen! Team 1 ligt ondertussen volledig op schema en het valt waarschijnlijk mee met de blessures!

Gelukkig maar, want die kunnen we natuurlijk niet gebruiken, gevolg zal namelijk zijn dat er iemand minder in je team zit en anderen dus extra loopwerk moeten opknappen! Wij zijn met een volle bus vertrokken richting St Gishlain, daar verwachten we team 1 op t snelste schema van kwart voor vier, dan zouden ook zij hun 51 km gewoon in 4,5 uur geflikt te hebben! Super prestatie natuurlijk, coach Rob koos vanaf deze start meteen voor wissels na 1000 meter en dat is fantastisch bevallen! Geeft mij nu dus ook weer stof tot nadenken en zal straks kijken hoe ons team ervoor staat! In verhouding krijgen wij nu ons meest gemakkelijke traject, als zal het Belgische landschap natuurlijk ook nog zijn mooie glooiingen houden!

Verder komen we nu ook steeds meer in het levendige gebied! In Frankrijk was eigenlijk allen Bertry de enige doorkomstplaats waar er echt een dikke Dj en dergelijke stond. Verder vooral veel kinderen en ouderen die langs het parcours stonden te klappen en instemmend stonden te knikken.... (je kent dat wel dat de één op de ander zit te wachten met zwaaien....) in vlaanderen en brabant leeft de Roparun natuurlijk veel meer! Daar strijden de dorpen elk jaar om de hoofdprijs van volgens mij 15000 euro voor mooiste doorkomstplaats van het jaar! Dat geld moet dan aan een goed plaatselijk doel worden gestopt om deze verschrikkelijke ziekte een halt toe te roepen, want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.... Hopelijk weer ruim 15 miljoen op de teller na dit weekend, zodat er weer volop verder gegaan kan worden met onderzoeken! Goed voor helaas heel veel mensen waarvan we zelfs nog niet eens van weten dat ze met deze vreselijke ziekte te maken krijgen!


 Roparun Soest wordt ondersteund door