menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Laatste nieuws uit het dagboek van Antonio

Nieuws » Laatste nieuws uit het dagboek van Antonio

Gepubliceerd op 28-05-2012

Ondertussen rijden wij Belgie in en zal de vermoeidheid steeds meer een rol gaan spelen! Iedereen in het busje heeft er zin in en onze top fotografe is er ook bij, dus zullen er binnenkort ook fantastische actiefoto's van team 2 op de site staan! Het volgende kamp wordt door de overigen opgebouwd in Gooik, daar zullen we in de buurt gaan staan van het stamcafé van de fanclub van wereldkampioen veldrijden Marianne Vos! Eindelijk een beetje fatsoenlijke toiletten, want jullie zullen ook begrijpen dat Dixies met dit weer ook echt een hel zijn om je behoefte in te doen.... Sommigen van ons zijn er al kokhalzend uit gekomen.... Ach ja, je moet er wat voor over hebben om dit te beleven!

Nu pas weet ik echt wat de Roparun inhoud.... Niet te filmen, wat een enorme prestatie wordt hier door alles en iedereen afgelegd en wat zijn die glooiingen in het Vlaamse land enorm heftig.... Dacht ik vanochtend nog dat wij vanmiddag het gemakkelijkste traject zouden hebben, bleek het uiteindelijk, mede door het weer de zwaarste te worden! Wat een heuvels en hoe kan je die als route verkenner zo onderschat hebben.... Dan met temperaturen van ruim 30 graden en ik hoef jullie niks meer uit te leggen! Dit was echt heftig en iedereen moest echt alles geven om bij 310 km punt in Gooik te komen! Helemaal kapot was iedereen van team 2 en ook het slaaptekort gaat zich nu natuurlijk laten voelen....

Wat ben je dan als captain cq coach machteloos, meer dan positief blijven, aanmoedigen, zorgen voor voldoende dranken, looptijden aanpassen etc kan je niet doen, maar het liefst had ik mijn looptenue aan gedaan en zelf ff een paar shifts gedaan.... Wel prachtig om te zien hoeveel kracht onze lopers dan halen uit de rust en positiviteit van de fietsers, de aanmoedigingen van het publiek, de muziek die onze chauffeur Marco op het juiste moment draait en natuurlijk het aanmoedigen vanuit je teamgenoten, maar ook ff een rondje extra lopen voor jou teamgenoot die er ff doorheen zit.... Dit zijn allemaal dingen wat die Roparun zo speciaal maakt! Je moet het echt met z'n allen doen en dat is vandaag maar weer gebleken!

Ondertussen is het kamp in Gooik reeds opgebroken, heeft team 1 het 2e team om negen uur afgelost en lopen zij vandaag het eerste traject door de nacht! Wij gaan met team 2 proberen het eerste team in Zele op te zoeken, want dat schijnt een super feestje te zijn.... Eerst was ook Dendermonde de bedoeling, dat is logistiek niet haalbaar, want team 2 moet ook weer op tijd bij wisselpunt 8 zijn om team 1 af te lossen.... Kortom we draaien alweer op volle toeren!


 Roparun Soest wordt ondersteund door