menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Uit het dagboek van Antonio - dag 1

Nieuws » Uit het dagboek van Antonio - dag 1

Gepubliceerd op 07-06-2014

Vandaag is het zover; na maanden van voorbereiding en organiseren van twee schitterende evenementen vertrekken we op vrijdag 6 juni om 12.00 uur bij het Soester Gemeentehuis aan de Dalweg waar wethouder Kemmerling (in 2012 ook onderdeel van het Roparunteam) mooie woorden sprak voor vertrek!

Dit jaar zouden we het in de voorbereiding iets rustiger aan doen, maar na het idee van Tialda om een Roparun Bingo for Ladies Only te organiseren, sneeuwde dat voor een deel van het team volledig onder.... 1000 vrouwen op 2 avonden in de tent van de Familie van Rouwendaal op de Engh met fantastische Bingomaster, aangeklede tafels, entertainment, mooie prijzen en voor iedereen een Goodiebag!!! Fantastisch succes wat ongeveer 40.000 euro netto opleverde; echt een schitterende prestatie van vele dames olv Tialda, Manon, Gea en niet te vergeten de ingevlogen Majo&Dorinda die dit jaar geen onderdeel van het team zijn, maar hier wel de schouders onder hebben gezet; chapeau!!!

Op woensdag 21 mei waren de mannen aan de beurt met het in 2012 zeer geslaagde Genereuze Genieten Diner&Veiling; zij waren natuurlijk een beetje huiverig na het succes van de dames en hadden het diner omgedoopt in Gezellig Genieten Diner&Veiling met als uitgangspunt de gezelligheid bij het diner en hopen op een mooie veiling! Veilingmeester Rob kietelde vooraf zelfs een groep relaties door hun op te laten halen met een limousine en mede door het optreden van Joakim Entertainment zat de sfeer er vanaf begin al goed in! De ruim 20 ingebrachte kavels en de verkochte stoelen van het diner leverde uiteindelijk ruim 30.000 euro op; een geweldig resultaat en een topavond voor ons team, die zelf in de bediening liep en daardoor allemaal deel uit maakte van deze geslaagde avond!

Tijdens de voorbereiding hebben we ook dit jaar een oefen nachtloop georganiseerd; deze keer voornamelijk om de nieuwe lopers ook te trainen in het lopen en vooral wisselen in het pikkie donker zoals dat straks ook in het Franse Landschap zal zijn! Dit jaar zijn we namelijk zonder de volgende teamleden; chauffeur Marc van Schalkwijk die vervangen wordt door Frank vd Hammen; Yvonne Kemmerling is bij de catering vervangen door Marieke Smeeing; loopster Dorinda vd Vliert die vervangen wordt door de looptrainster van vorig jaar Anita Klifman; Mandy Roeland is van loopster naar de fysiotak gegaan, die fysio is ook uitgebreid met Alistair Alexander; Lex Drop maakte de omgekeerde route vanuit de fysio en is dit jaar loper; op het laatste moment moest Wout Middelman vanwege een knieblessure helaas afhaken en is het team Jeffrey Pijl ontzettend dankbaar dat hij alsnog weer mee wil als geroutineerde loper, want hij was al vervangen door Esther Stalenhoef.

Tevens is het team uitgebreid met een apart bivakteam; Jan Bodewes en Jan Camper zijn erbij gekomen om facilitaire zaken optimaal te regelen; zij rijden met een aparte bus van v t Net Verhuizingen met daarachter een douche/toiletwagen waar ook alle spullen in zijn gegaan zoals de tenten, kookapparatuur, bierbankensets etc.

Voor de communicatie is dit jaar Remco de Hiep wel van de partij, waar hij 2 jaar geleden nog thuis bleef, regelt hij nu alles op locatie; in 2012 regelde Majo Diepman dat vanuit huis en Sonja Huizinga was daar in de voorbereiding ook volop mee bezig! Majo en Sonja zijn deze keer geen onderdeel van het team!

Alle anderen zijn "gewoon" weer van de partij; fietsers Chris Alkema, Ben de Bruin, Freddy van Keken en Ruud Stapel; lopers Peter Spier, Titia Beumer, Gea vd Pol, Manon Smeeing, Frans Davelaar en Ilona Sluis; catering Chef Daniel vd Kant; fysio Fridtjof Egeler; Tialda Bakkum als chauffeur; Tamar Koppel als fotograaf en natuurlijk Rob Stalenhoef en Antonio vd Hengel als teamcaptains!

Een prachtig team waar we ook dit jaar weer een geweldige prestatie tijdens dit warme Pinksterweekend mee moeten neer kunnen zetten!

Onderweg naar Parijs wel weer veel verkeershinder wat dit jaar al bij Antwerpen begon; dus als we dit ooit nog een 3e keer gaan doen, dan ten allen tijden op vrijdag om uiterlijk 10 uur vertrekken!

Helaas hebben Jan&Jan er niet minder last van gehad; zij zouden eerst al om 9 uur vanochtend vertrokken zijn, maar kozen er toch voor om bij het gezamenlijke teamvertrek te zijn bij het gemeentehuis; wel super gezellig, maar ook voor de mannen balen dat zij veel in de file hebben gestaan en dus niet konden verkennen rondom de diverse bivakplaatsen wat ze graag wilden!

Onderweg had Tialda haar stuurmanskunsten nog nodig aangezien er een vrachtwagenchauffeur zijn oplegger zomaar naar links gooide en zij nog net met koelbloedige kalmte zich overal tussendoor kon manoeuvreren! Frans Davelaar begon nog wel als spreekstalmeester in de bus, maar lag al gauw op de matrassen die Wout Middelman weer geregeld had voor achterin de bus! SK Chris bleef topfit en genoot van zijn vrije vrijdagmiddag en zorgde bij het rustpunt voor de buschauffeur in Antwerpen dat er een paar koude Jupiler de bus in kwamen; deze waren ook hard nodig tijdens het file rijden naar Parijs!

Het is nu 18.36 uur en we zijn Lille bijna voorbij; hopelijk zijn we om 21.00 uur bij het Ibis Hotel in Saint Denis om daarna te genieten van een avondmaaltijd in Montmartre!

We danken echt alle familieleden en vrienden die  vanmiddag om 12 uur allemaal bij het Gemeentehuis waren om ons uit te zwaaien; natuurlijk alle geweldige sponsors, donateurs (de donatieknop voor team 306 wordt nog steeds volop gebruikt) aanwezigen bij de Bingo en ook bij Diner&Veiling!!! Door deze stukjes op onze site hopen we dat jullie ook een stukje van deze Roparun 2014 kunnen beleven zoals wij dat gaan beleven, want de Roparun is een ervaring voor het leven: wij hebben de keuze en hopen leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven....

Antonio van de HengelRoparun Soest wordt ondersteund door