menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Uit het dagboek van Antonio - Deel 2: op naar de start

Nieuws » Uit het dagboek van Antonio - Deel 2: op naar de start

Gepubliceerd op 07-06-2014

Nadat wij gisteren tussen 20.30 uur en 21.30 uur aan zijn gekomen bij het door onze hoofdsponsor Smurfit Kappa geregelde Ibis Hotel in Saint Denis onder de rook van het prachtige stadion Stade de France zijn we na een paar pilsjes in de hotelbar naar de Mc Donalds gelopen om daar te genieten van een heerlijke sportmaaltijd!

Alle andere restaurants in de omgeving waren of gesloten of durfden het niet aan met zo'n grote groep; we werden nog even van t kastje naar de muur gestuurd, maar daarna kwamen we in de dikke rijen te staan in de super drukke gele M; gelukkig hadden ze daar voor sommige liefhebbers wel een koud blikje Heineken! Grootste deel van deze liefhebbers (vreemd genoeg Ben dit jaar niet) gingen met z'n zessen nog ff de stad in; de rest ging rond de klok van 24 uur keurig naar het hotel om vast wat slaap te pakken, dit met de wetenschap dat er de rest van het weekend weinig meer van zal komen...

Het ontbijt werd uiteindelijk een half uurtje uitgesteld, zodat iedereen echt heerlijk rustig aan kon doen; om 9.30 uur werd iedereen bij het ontbijt verwacht en dat gebeurde ook keurig netjes!

Na het ontbijt ging het bivakteam aan de slag om alles klaar te maken voor vertrek! De chauffeurs van de busjes gingen de tank volgooien; heel bijzonder was dat speedchauffie Tialda 10 liter minder diesel hoefde bij te vullen dan Frank, waarvan gisteravond bekend werd dat hij eigenlijk een hekel aan autorijden heeft... ;-)

Uiteindelijk nam teamcaptain Rob het goede besluit dat de tijdschema's gunstig waren en we als nog richting het centrum van Parijs zouden gaan om de teamfoto bij de Eiffeltoren te maken! Uiteindelijk hoefden we ons "pas" om 13.00 uur te melden bij de organisatie op het vertrekterrein!

Onze super aardige buschauffeur Paul uit het Oosten van ons land; 2 jaar geleden hadden we de allerbeste die er bestaat Rotterdamse Henkie, maar Paul is nu ook al bestempeld als topper en is oud buschauffeur van het Nederlands Elftal tot OAD op de fles ging natuurlijk..., hij reedt ons ook feilloos naar de hotspot van Frankrijk en daar werd in nog wat druilerige weersomstandigheden (thuis lag Peter Bakkum al om 9 uur in het zwembad met 29 graden) onze teamfoto genomen!

Ondanks krappe tijdschema's was het toch weer een happening om vlakbij dat fantastische monument onze teamfoto te nemen waarmee we de sponsors, familieleden, donateurs en al onze vrienden mee bedanken voor al hun inzet, vertrouwen en (financiële) ondersteuning!

Natuurlijk werd er ook een foto genomen met alleen de dames erop; het is namelijk zo dat er een enorme Girlpower in ons team is; de 10 ladies zijn namelijk van essentieel belang in ons team; alleen mannen zou nooit zo'n ontspannen sfeertje geven en de balans is bijzonder goed zo tov de 17 kerels die ons team sterk is!

Je kan trouwens wel merken dat Esther voor het eerst mee is; zij drukt tijdens de toer door het centrum van Parijs namelijk steeds op het verkeerde knopje van haar toestel en moment suprème bij de Notre Dame belt haar dochter... :-)

Nu weer de focus op de start en richting het enorme park bij een vliegveld om ons te gaan klaarmaken voor de start! De sfeer is heel goed en volgens mij is iedereen er klaar voor!!!

Eerst nog even richting hotel om daar de busjes op het halen en nog een laatste toiletbezoek te doen voordat we naar het startterrein gaan! Vorige keer leek het allemaal langer te duren en had ik zelf meer stress; nu heb ik alle vertrouwen en weet ik wat er komen gaat!

Op het park aangekomen is het toch weer indrukwekkend; bijzonder om te zien hoe veel andere teams zijn uitgerust; zelfs weer hele vrachtwagens met trailers waar slaapruimtes en douchecabines in zitten! Jan&Jan inspecteren dat allemaal vol belangstelling!

De fietsen van team 1 worden door alle fietsers opgebouwd, zodat Freddy en Ruud dat straks ook zelf kunnen. Ben heeft de uitrusting nog completer en nog beter gemaakt! Dit kan niet meer fout gaan zou je denken; al is Ben wel zeer gespannen over de eerste 8 km waar hij vorig jaar ff helemaal de draad kwijt was...

Ondertussen geeft Rob zijn team de laatste instructies en worden de laatste belangrijke puntjes doorgenomen! De gezichten komen op spanning... Einde van speech volgt er de gezamenlijke yell en zijn ze klaar voor hun pasta maaltijd die in grote tent van organisatie klaar staat!

Tijdens opbouwen eerste bivak is het nog ontspannen bij de rest, want we trekken niet alles uit de kast, want na de start vertrekken we toch weer redelijk snel! Team 2 krijgt van Daniel&Marieke heerlijke broodjes en daarbij melk, dubbelfris, fruit, koek etc. De VW van het 1e team wordt geladen met drank, fruit etc zodat zij onderweg wel blijven eten en drinken met dit warme weer!

De spanning neemt toe als team 1 terug komt en de klok vlotjes tikt richting 14.30 uur; het allereerste team is om 14.20 uur vertrokken; wij mogen om 15.00 uur en om ons heen is er hoop drukte en wil Rob nog een groepsfoto bij de "berg" waar Roparun 2014 staat genoteerd, maar er liggen nog lopers op massagetafel, moeten nog nummers op shirts worden gedaan en ineens is er toch weer die stress... Hoe zit het met de fietsen; zadels niet te hoog of te laag... Kom, kom, we moeten gaan... Niks vergeten...

Dan richting de start waar al veel teams klaar staan en de muziek al uit de boxen knalt; wij hebben voor straks Avici aangevraagd en er wordt links&rechts al meegeklapt! De foto wordt gemaakt, maar is vol zon tegen, dus daar was Tamar niet blij mee!

Daarna is het zover; team moet naar de start en iedereen geeft elkaar nog een dikke knuffel; vanaf nu worden de teams gescheiden en gaan we 48 uur keihard presteren om Rotterdam te halen! Vele tranen rollen over de wangen; dit is moment waar we het allemaal voor doen; het gaat nu beginnen en iedereen weet dat we het allemaal voor familie, vrienden of kennissen doen die dit zo hard nodig hebben of dat we willen dat het anderen niet meer overkomt...

Het duurt de organisatie te lang en we moeten ons opstellen; er vallen nog magneetjes van de rugnummers waardoor Gea haar nummer niet goed vast zit... Gauw nog ff in het gras zoeken of Frans ze lens kwijt is, maar uiteindelijk zat er eentje dubbel en dus was het snel geregeld!

Rest van het team gaat na de start staan om daar te dansen, zingen, foto's maken en de vertrekkende teams aan te moedigen! Om de 4 minuten starten er 5 teams en het is 14.52 uur; Peter Spier zijn gezicht staat strak en probeert met de muziek mee te doen om wat emotie te onderdrukken; hij is ook dit jaar de eerste loper en staat daar super afgetraind aan de start; hij is echt in mega vorm en zal team 1 er op moeilijke momenten echt doorheen kunnen trekken: prachtig dat hij weer mag starten!

Dan is zover; nog 1 minuut te gaan en Avici klinkt uit de boxen; het team gaat los en kippenvel staat bij iedereen strak op het lijf; de lopers van de 5 teams vertrekken als eerste en Peter is los! De overige 3 lopers van team 1 gaan er op de fiets achteraan door de erehaag en met iedereen worden High Fives uitgedeeld en we zijn weg!

De andere 3 lopers moeten ook op fiets want de eerste 8 km is een autovrije zone en is Ben als navigator voorop en lossen de lopers elkaar af en springen om beurten op de fiets! Rob, Tialda en Chris zien hun teamleden over ruim 40 minuten en dan mogen ze richting het 56,4 km punt waar de eerste teamwissel zal plaatsvinden!

Team 2 helpt het bivakteam met inpakken van alle spullen en zij rijden het terrein via de achterkant af om ruim 100 km verderop in Lassigny!

Roparun 2014 is voor ons nu echt begonnen!!!Roparun Soest wordt ondersteund door