menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Uit het dagboek van Antonio - Deel 3: 1e echte bivak

Nieuws » Uit het dagboek van Antonio - Deel 3: 1e echte bivak

Gepubliceerd op 08-06-2014

Terwijl team 1 loopt van Parijs naar Rully en daarbij een lastige start had met alle stoplichten in de stad, maar na 20 km vleugels kreeg! Er werd gewisseld om de 1.000 meter en dat was hun goed bevallen! Tijdens deze eerste shift ook veel controle op het gedrag van fietsers en busjes om te zorgen dat het meteen duidelijk was dat er dit jaar streng gecontroleerd zou worden...

Tijdens hun loop van ruim 45 kilometer werd bij Lassingy het 1e echte bivak opgebouwd op dezelfde plek als 2 jaar geleden! Voor Daniel een bekende plek die ook snel werd gevonden, maar voor Antonio, Frank en de Jannen bleek het lastiger; ondanks dat ze in de buurt waren kon hun TomTom de juiste plek niet vinden en moest Antonio zijn iPhone het laatste stukje doen! Waar alle apparatuur tegenwoordig wel niet goed voor is!

Het bivak stond daarna snel en de chef stond al rap te bakken; Fridtjof en Alistair stonden al snel te kneden en de voorbereidingen voor kleine busje werd ook alweer getroffen! Tattoo Freddy (sinds vrijdagnacht heeft hij z'n arm vol getatoeëerd ter stimulans en om er natuurlijk bij te horen... :-)) en Ruud waren druk om hun fietsen te prepareren!

Vlotjes moest de pasta naar binnen, want in 1e instantie gaf Rob aan dat team 1 achter lag op schema, maar al gauw was dat omgebogen in een voorsprong op schema! Alles moest dus versneld worden en de briefing werd niet in het bivak gedaan maar tijdens de rit van ruim een uur in het busje naar het 1e teamwisselpunt!

Hier ging Roparun 2014 voor team 2 uiteindelijk ook echt beginnen; er werd gekozen om met 3 lopers te starten waarvan er twee op de mountainbike plaats nam en de 4e loper startte in het busje i.v.m. een Run Bike Run zone van zo'n 12 km!

Team 1 was uiteindelijk zo snel dat team 2 nog niet bij het wisselpunt was aangekomen en moesten dus wachten! Het was daar erg druk i.v.m. een autovrije zone en ook hier was de controle streng dat er niet op verkeerde wegen werd gereden! Rob loodste Antonio binnen en er werd ff de tijd genomen om ervaringen met elkaar uit te wisselen! Iedereen van team 1 stond er frisjes bij en hadden een geweldig goede loop gehad; waren dik tevreden en de gezelligheid straalde er vanaf! Top! Niemand last van blessures ofzo, dus iedereen happy!!!

Om kwart over zeven ging team 2 onder een erehaag van team 1 door om hun start extra glans te geven! Ondanks de ontspannen wissel belde Rob na 10 minuten Antonio met de mededeling dat we toch vergeten waren om de lichthesjes vanuit busje team 1 in het busje van team 2 te gooien... Tialda reed nog gauw achter Frank aan en zonder veel moeite werd vlotjes dit schoonheidsfoutje gecorrigeerd! Is weer eens wat anders dan je fietsers vergeten zoals Antonio 2 jaar geleden overkwam... ;-)

Na 12 km kwam Ilona in het veld en zij mocht gelijk een traject van 5 km afleggen, zodat de Run Bike Run shift ff pauze kon houden en dan hetzelfde kunstje nog een keer konden flikken, zodat daardoor alle zones met beperkingen in 2 keer werden overbrugd!

Ook team 2 had vleugeltjes en ging als een speer; Frans maakte er een sport van om andere teams in te halen en als hem dat niet lukte dan zorgde hij wel dat hij het zo had voorbereid dat Lex er daarna rap op en over kon...

Ondertussen werd er door team 1 volop genoten van de vernieuwde faciliteiten in het bivak; ons eigen toilet- en douchevoorziening was nu al n schot in de roos!!! Ook genoten zij van de pasta maaltijd en ieder pakte nog wat rust in hoeverre dat mogelijk was natuurlijk, want in deze fase kan je nog niet echt slapen en spreek je meer over rusten! SK Chris zei letterlijk " de adrenaline giert nog veel teveel door mijn lijf; slapen komt later wel..."

Ondertussen werden de schema's wat bijgesteld en werd de verwachte aankomsttijd van team 2 een half uur vervroegd! Het was Ilona die rond 23.30 uur de eer had om binnen gehaald te worden en ook hier koos coach Rob voor een ontspannen wissel, waarbij iedereen ff bij kon kletsen; een fiets werd overgezet en alles onder controle was voordat Gea begon aan de 2e shift van team 1!

De loper en fietsers van team 2 pakten een douche en werden gemasseerd waarna zij nog ff probeerden wat rust/slaap te pakken!

Antonio nam met de 2e buschauffeur zijn route door naar het volgende bivak, want in Solomes zijn ook weer veel wegen waar de C voertuigen niet mogen rijden... De buschauffeur zette alles in zijn TomTom om ervoor te zorgen dat hij Solomes van bovenaf zou aanrijden en daardoor niet op de route zou kunnen komen!

Ook de Garmin van Jan&Jan werd ingesteld en tijdens het rusten van team 2 braken zij het bivak al grotendeels af, want als alle schema's klopten moest team 2 om 3 uur vertrekken naar Vermand en ging het bivak dus door naar Solomes op ongeveer 200 km!

Jan&Jan vertrokken om 01.30 uur zodat er onderweg getankt kon worden en we bijtijds gekeken kon worden of ons "vaste" plekkie nog vrij is...

De eerste Stop And Go Penalty hebben we trouwens te pakken: op 5 km voordat team 2 bij de teamwissel was, moest er een keer in de berm, aan verkeerde kant van de weg, te dicht bij een kruising, met de lampen aan en een glow in the dark geparkeerd worden en dat was teveel van het goede voor de motor"agent"! Gelijk had hij, maar het blijft toch ff slikken als je tot dan toe je echt voorbeeldig gedragen hebt, maar leg dat zo'n man maar eens uit...

Om 2.30 uur wordt team 2 wakker gemaakt, zodat zij deze keer hopelijk wel bijtijds bij de wisselplek aanwezig zijn!

 Roparun Soest wordt ondersteund door