menustart
nieuws
agenda
contact
menu

Help ons, steun
TEAM #150

nieuwsDoneren
Roparun SoestRoparun SoestRoparun Soest

Uit het dagboek van Antonio - Deel 4: eerste nacht zit erop

Nieuws » Uit het dagboek van Antonio - Deel 4: eerste nacht zit erop

Gepubliceerd op 09-06-2014

De eerste nacht zit erop en op zich is het allemaal redelijk goed gegaan! Wel merk je dat iedereen in de teams een klein tikkie aan krijgt, want toen team 2 vannacht team 1 af ging lossen, was het redelijk rustig in het busje en was het alleen Peter Spier die nog stond te stuiteren van blijdschap!

Het kan ook gekomen zijn door de schrik, want het laatste half uur liep team 1 in een flitsende hemel waar ook steeds meer donderslagen bij kwamen kijken en net voor de wissel ook nog eens hele grote druppels regen... Daar word je natuurlijk ook niet vrolijk van...

Team 2 werd er ook niet vrolijk van 4 uur in de nacht; dikke onweer en vette druppels regen, waardoor je zonder te zweten al drijfnat was! Dan mogen we ons echt gelukkig prijzen dat het ook dit jaar grotendeels zon, droog en warm weer is; al zal die warmte ons morgen cq straks weer enorm kan opbreken!

Op zich was het verder tijdens deze nacht een mooie temperatuur om te lopen en een opkomende zon in zo'n fantastisch glooiend landschap is ook prachtig om te zien; Frank vd Hammen kwam geregeld achter zijn stuur vandaan om een paar mooie foto's te schieten! Alleen denken de lopers daar na een paar rondjes van 1000 m of 1200 m heel anders over, want die glooiing breekt je enorm op gedurende de wedstrijd... Tussendoor was er een run bike run fase van 8 km door een park die ook ondoenlijk bleek te zijn; normaliter is zo'n RBR fase redelijk ontspannen, maar nu kregen ze een tikkie aan!!! Wel kon Anita en Ruud ff klein half uurtje hun ogen dicht gooien en dat was niet verkeerd!

Anita gaf ze extra rust door ff 3,5 km in dat landschap af te leggen, maar het bleef toch hangen en zelfs de batterij van de muziek was leeg...

Ondertussen moest het bivak nog ff om aangezien onze "vaste" plek weer in gebruik was als wasstraat en wij daar geen compleet bivak op konden bouwen! Dus uiteindelijk toch via achteringang op parkeerplaats van de Lidl om de hoek bij checkpoint!

Daar kon team 1 heerlijk bijkomen en zorgen dat ze hun accu konden opladen voor de loop naar Saint Gislaine; dat is net over de grens in België!

Team 2 liep uiteindelijk keurig op schema binnen; wel zwaar vermoeid, maar dat blijft logisch na zo'n inspanning! Laatste uurtjes hadden zij geen regen gehad en konden zij redelijk goed tempo houden!

Nacht van zaterdag op zondag was over het algemeen dus niet makkelijk, maar viel ondanks de omstandigheden dus ook niks tegen!Roparun Soest wordt ondersteund door