Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Uit het dagboek van Antonio - Deel 6: Het is gelukt!!!!

vrijdag 13 juni 2014

Het is gelukt!!!! We hebben zonder kleerscheuren de nachtetappe weten te halen en eigenlijk is alles top verlopen zoals we het vooraf helemaal voor ogen hadden!!!

Enige waar we geen invloed op hadden waren de weersomstandigheden; daar kom ik straks nog op terug!

Het is in ieder geval gelukt om allemaal heelhuids Bergen op Zoom te halen en op een stuk ontspannende manier dan 2 jaar geleden!

Team 1 begon op zondagavond om 19.00 uur aan hun shift langs de fantastische plaatsen zoals Dendermonde en Zele; doordat we daar eerder waren als 2 jaar geleden was de sfeer en het feest nog grootser en nog uitbundiger! Het gaf team 1 wederom vleugeltjes en ook dit deel vlogen ze weer ruim binnen het schema over het parkoers! Blij en tevreden gaven zij het stokje over aan team 2 onder de rook van Antwerpen!

En daar zat bij team 2 juist de spanning; Antwerpen... Twee jaar geleden was dat de plek waar team 2 helemaal van het padje ging en grote vertraging op liep! Ook deze keer had Antonio als coach zijn hoofd gebroken over de juiste tactiek en achteraf is gebleken dat het deze keer perfect was verlopen!

Niet naar Zele gaan, maar de bijzonder hard nodige rust pakken! In plaats van een lange Run-Bike-Run nu meerdere korte RBR's! Bewust 2 fietsers mee in traject ipv 1 fietser en 3 lopers! Veel eerder contact tussen bus en lopers!

Dat waren redenen waardoor het deze keer veel soepeler ging en waardoor we nu veel fitter uit Antwerpen kwamen; mede door vroegere tijdstip waren er meerdere teams, waardoor we naast de Garmin's ook als teams onder elkaar veel aan elkaar hebben aangezien je onderweg vaker de bevestiging hebt dat je goed zit!

Dit jaar was er wel een heikel ander punt in Antwerpen; hagelstenen nog groter dan kersen kwamen ongeveer 10 minuten lang in een stortvloed naar beneden! Vanaf dat team 2 het stokje over nam waren er al flitsen onweer in de verte te zien, maar pas ruim een uurtje later brak de hemel in 2en; het leek wel een bombardement zo'n herrie die hagelstenen op de bus en heel even ontstond er paniek, want de fietsers en Lex de loper van dat moment waren niet meer gesignaleerd en ook via de portofoons was het niet gelukt om elkaar te spreken... Na een paar honderd meter achteruit op zoek te gaan en nog wel een ander team al bekogeld op zoek waren naar een schuilplek meldde Freddy zich en bleken ze gelukkig veilig in een bushokje te zitten....

Na hiervan bekomen te zijn werd de tocht weer voortgezet en werden we er als team alleen maar sterker van en hadden we zoiets van; " en niets gaat ons tegen houden!"

En zo ging het dus ook; Antwerpen waren we zo door en de buitenrand van de stad vlogen we ook doorheen! Dit gaf een goed gevoel en we vlogen eigenlijk zo op de Nederlandse grens af en wie stonden daar als surprise op ons te wachten? Frans Davelaar zijn vrouw en kinderen; precies bij het bord van de Nederlandse grens; Frans zegt tegen Frank;  "ff stoppen, want ga het bord even aantikken en met dat de deur van het busje open ging doken zijn vrouw en kids de auto in en stond Frans helemaal perplex!!! Schitterend die reactie en emotie die er dan weer los komt en mooi om te zien dat onze supporters/familieleden zo intens meeleven!!!

Daarna vervolgde onze weg via ..... naar Bergen op Zoom en ondanks dat dit onze langste shift was en we moesten vechten tegen de slaap, zaten we in zo'n positieve flow dat we deze etappe zo goed doorkwamen dat we echt keurig op schema in Bergen op Zoom aankwamen! Bij het laatste checkpoint was er voor Esther nog een grote verrassing; daar stond haar mannetje Frank, schoonzus Irene en Jeannette de Bruin op ons team te wachten; precies daar hadden we er als team voor gezorgd dat zij hardlopend aan kwam en dus zo in hun armen kon vallen! Ook hier werd natuurlijk een traantje weg gepinkt, want de dag ervoor moest Esther nog een shift ruilen ivm maagklachten en nu waren we mede door haar goede lopen gemakkelijk deze loodzware etappe doorgekomen!

Omstreeks 7 uur kwamen wij bij de Boulevard van Bergen op Zoom waar het bivak dicht bij het zwembad en de sporthal was opgebouwd waar wij heerlijk konden genieten van een dik verdiende douche cq opfrisbeurt!

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door