Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Uit het dagboek van Antonio - Deel 8: een ervaring om nooit te vergeten!

woensdag 25 juni 2014

Deze Roparun was net als onze eerste Roparun een ervaring om nooit te vergeten; zoals de organisatie zelf ook als slogan heeft; "Roparun is een ervaring voor het leven" en dat is het echt!

Het is zo bijzonder om te ervaren hoe je er met een volledig team naar toe leeft en ondanks dat er dit jaar wat minder nieuwigheid was en de meesten dus wisten wat er komen zou, merkte je in de week vooraf toch een extra spanning. Is alles wel geregeld? Heeft iedereen alles gedaan wat hij/zij moest doen? Parcours nog een keer goed checken. Hebben wij alles m.b.t. de fourage op orde?  Kloppen de financiën?  Is bestickering geregeld?  Zitten er batterijen in de o zo belangrijke (nachtloop)hesjes?  En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan....

Het is dit jaar allemaal geweldig goed op z'n plek gekomen en we zijn er fantastisch doorheen gevlogen en dat mede dankzij alle sponsors, donateurs en familieleden, maar vooral door onze eigen teamleden;

Rob Stalenhoef; onze voorzitter en dus ook hoofdverantwoordelijke voor de uiteindelijke uitvoering is het wederom gelukt om alle kippen in de ren te houden; hij was het cement tussen de stenen en zorgde dat alles geregeld was en we een super Roparun 2014 hebben afgelegd! Daarnaast ook nog teamcaptain en hij heeft team 1 wederom tot geweldige prestaties gedreven!

Antonio Vd Hengel; net als Rob teamcaptain, maar dan van team 2; De man van de verrassingen. Met een 4 nieuwelingen in het team heeft hij, dankzij een vlekkeloze voorbereiding, van dit team een geoliede en vooral snelle machine gemaakt. Hij wist zijn team feilloos door alle etappes te leiden. Daarnaast was hij degene die een hoop geheimpjes van emotionele bezoeken geheim wist te houden en zorgde er daardoor voor dat wij een prachtig Bivak moment kenden in Gooik/Belgie. Heeft zich als bestuurslid op alle fronten ingezet! Was vooral kartrekker van het gezellige Diner & Veiling event!

Manon Smeeing; als loopster vond zij zichzelf dit jaar minder fit, maar niets bleek minder waar, dat was slechts valse bescheidenheid. Heel goed gepresteerd tijdens de loop en altijd super enthousiast/positief aanwezig. Zij was de stille kracht die als secretaris alle losse eindjes aan elkaar wist te knopen. Zij is enorm druk geweest met van alles rondom de Bingo's en het veilingdiner!  Had dit jaar een perfecte verstandhouding met de pers waardoor er prachtige stukjes in de lokale pers zijn verschenen.

Frans Davelaar; als loper volgens mij fitter dan ooit en heeft voor team 2 geweldig gepresteerd! Als veilingmeester samen met Rob heel wat euro's binnen gehaald! Tevens penningmeester van onze club en verantwoordelijk voor de centjes! Voor hem nog de taak om dat aankomende weken keurig af te ronden en te zien of we dat megabedrag gaan halen!

Gea vd Pol; voelde zich als loopster net als hartsvriendin Manon vooraf minder fit. Zij had wat last van wat blessures, maar ook gewoon weer top gepresteerd tijdens de 48 uurs estafette in team 1! Daarnaast vanuit bestuur verantwoordelijk voor de kleding en ook actief op alle fronten rondom de Bingo's en veilingdiner!

Ben de Bruin als fietser altijd opgetogen en in voor wat geintjes om de lopers van team 1 er zo goed mogelijk doorheen te slepen en in de organisatie verantwoordelijk voor alles rondom de fietsen en grote steun van Rob bij onderzoek naar parcours! Ben was ook zo'n stille kracht die in de laatste weken voor Bingo, Diner & Veiling en de Roparun alle vergeten zaken wist op te lossen. Om nooit te vergeten, zijn Ma Flodder act tijdens de Bingo!

Chris SK Alkema is ook de gedreven fietser van team 1 die vooral met een lach, maar ook zeer goed voorbereid de 260 km zijn lopers heeft begeleid! Daarnaast verantwoordelijk voor het drukwerk met zijn bedrijf ESED rondom alle evenementen en waar drukwerk nodig was! Wist op het laatste moment zijn maatje Jeffrey te overtuigen in te vallen toen bleek dat er bij de lopers iemand was afgevallen.

Tialda Bakkum; grootte kracht achter de super geslaagde Roparun Bingo's wat ons totale bedrag aan euro's zo gigantisch hoog heeft gemaakt! Daarnaast als chauffeuse altijd vol het gas erop en ook altijd vol goede humor! Acteert graag een beetje op de achtergrond, maar stond natuurlijk op de Coolsingel als één van de eerste in de polonaise en liet op het slotfeest in Alcazar nog even zien dat de "spotlights" een hele positieve uitwerking hebben op haar! Echt top!!

Frank vd Hammen was er voor het eerst bij en hoe bijzonder is het dat je als chauffeur dan tijdens de heenreis aangeeft dat je een hekel aan autorijden hebt en na de nachtelijke etappes aangeeft dat je nachtblind bent! :-) Hij heeft het geweldig gedaan als chauffeur en kreeg er op het einde zelfs schik in!

Freddy Tattoo van Keken is de opbeurende kracht als fietser bij team 2 en sleept zijn ploeg er vol positiviteit doorheen! Is de man met de walkie talkie die contact heeft met de teamcaptain en de hardlopers enorme complimenten weet te geven waardoor ze vleugels krijgen tijdens de 260 KM!

Ruud Stapel is de stille kracht als fietser van team 2; heeft deze keer veel voorop gereden om de route goed te rijden, kon goed overweg met de Garmin en vooral grote complimenten hoe hij dit op lastige stuk in Antwerpen deed! Samen met Freddy een super duo die veel rust brengen in het team!

Peter Spier als loper in team 1 de fitste van ons hele team; wat heeft die gozer een fantastische loopstijl en heeft dit jaar team 1 er op belangrijke momenten doorheen getrokken met zijn hoge tempo en langere afstanden dan zijn teamgenoten!

Titia Beumer is ook zo'n loopwonder die altijd een ruime voldoende scoort en tijdens de volledige 48 uur altijd nog energie over heeft en dan ook altijd positief aanwezig is; ook tijdens de teamwissels super opbeurend is en de Roparun ook weer vol overgave heeft volbracht!

Jeffrey Pijl was op het laatste moment ingevlogen i.v.m. blessure van Wout Middelman en daar is iedereen hem dankbaar voor! Bijzonder om met zijn compagnon Chris zo'n prestatie te volbrengen en met zijn basisconditie ff zo'n Roparun te lopen!

Lex Drop was de vorige keer als Fysio mee en wilde deze keer graag als loper mee! In voorbereiding wat tegenslagen door blessures, maar oh wat was hij vanaf zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag in bloedvorm; de fitste van team 2 met verschrikkelijk veel power en net als Frans iedere keer weer de drive om anderen in te halen!

Esther Stalenhoef was de vorige keer aandachtig supporter van haar zwager Rob en greep haar kans om als loopster aan te sluiten! Bereidde zich super voor en liep deze Roparun als een trein; zeer stabiel en professioneel! Was ook zeker toegevoegde waarde in team 2!

Anita Kliffman was al jaren toegevoegde waarde als trainster van onze lopers, maar toen er een plekje vrij kwam werd die al gauw met haar naam ingevuld! Wat een wilskracht legde zij in haar reeksen, ondanks heupklachten niet willen opgeven en blijven doorgaan!

Ilona Sluis liep 2 jaar geleden al een mooie Roparun, maar had toen nog één lastige etappe en daarin wist zij zich dit jaar ruimschoots te overtreffen; continu op 11 km per uur blijven lopen om zich uit enthousiasme niet op te blazen en vooral stabiel uit te lopen! Echt top!

Daniel vd Kant was ook deze keer weer de man die de inwendige mens verzorgde; ook dit jaar was het super verzorgd met nasi, macaroni, heerlijke broodjes en ruim voldoende dranken! Deze keer zijn alleen de knakworstjes onaangeroerd gebleven, maar daar was de voedselbank dan wel weer hartstikke blij mee!

Marieke Smeeing was dit jaar de nieuwe steun en toeverlaat van Daniel; zij heeft het team aan alle kanten verzorgd en altijd positieve talk voor de vermoeide teamleden! Enige is dat die Bacardi soms een beetje op de lachspieren werkt! :-)

Fridtjoff Egeler was ook dit jaar een weer belangrijke factor in het fysioteam; allerbelangrijkste voor de lopers en fietsers is natuurlijk fitheid; zodra men terug is in het bivak dan worden ze gelijk onder handen genomen en is dat team altijd volop in de weer! Ook nu hielp Fridtjof met zijn team geweldig bij opbouw en afbreken van het bivak!

Mandy Roeland was de vorige keer nog loopster en dit jaar was zij onderdeel van het essentiële fysioteam! Net als loopster was zij ook dit jaar dus zeer waardevolle kracht binnen ons team en vond zij het zelf ook bijzonder om de Roparun vanuit andere hoek mee te maken! Ze heeft wel last van hetzelfde bacardilachsyndroom als Marieke!

Alistair Alexander was dit jaar de extra fysiotherapeut die mee gevraagd was, want 2 jaar geleden moest dat teamonderdeel echt te hard werken; ook nu moesten ze flink aan de bak, maar mede door Alistair zijn aanwezigheid ging het dit jaar perfect!

Remco de Hiep was dit jaar ook weer onderdeel van het team en deze keer ook mee van Parijs naar Rotterdam! Hij zorgde ervoor dat alle foto's en verhalen snel op de site kwamen te staan en hielp het bivakteam waar nodig met allerlei hand- & spandiensten! Wat niet iedereen weet is dat hij moeite heeft met het organiseren van een taxi in nachtelijk Parijs!

Tamar Koppel schoot net als 2 jaar geleden weer geweldige foto's; of het nou ‘s ochtends vroeg of s avonds laat was, ze is er continu bij geweest en gelukkig kon ze deze keer wel helemaal tot het einde blijven!

Jan Bodewes en Jan Camper waren nieuw in het team met een nieuwe functie; bivak verzorging! Wat was dit een meesterlijke zet van onze organisatie en wat hebben die mannen het geweldig ingevuld! Ook altijd goed gehumeurd en niks was teveel gevraagd, de mannen gingen er altijd mee aan de slag! Willen wel heel graag een trailer bouwen voor een volgende Roparun, waardoor het voor henzelf en team noch beter wordt dan dat het dit jaar was.

Tot slot nog een compliment aan 3 stille krachten in de achtergrond. Als eerste Dorinda van de Fliert, door blessures gehinderd om dit jaar te lopen, maar wat heeft zij weer een geweldige bijdrage geleverd in de voorbereiding van de Bingo met als finale een geweldige performance tijdens de 2 Bingo avonden. Stond stilletjes te genieten aan de Coolsingel bij onze binnenkomst maar liet prachtig blijken dat ze er o zo graag bij had willen zijn. Als 2e Wout Middelman. Wout heeft op het laatste moment moeten besluiten af te zien van deelname. Heeft zich weer op bijzondere wijze onderscheiden tijdens de activiteiten voorafgaand aan de Roparun. Groots was het dat hij ons met een bezoek verraste in Gooik. Lest Best, Majo Diepman, de manager operations tijdens in de voorbereiding en uitvoering van de Bingo. Haar keuken, kantoor en garage werden het zenuwcentrum van de Bingo, met enorme inzet heeft zij samen met haar team de Bingo tot een super succes laten worden. Chappeau.

Wat mij betreft was het een uniek team waarbij iedereen fantastisch zijn/haar taak heeft uitgevoerd en is Roparun 2014 eentje om nooit te vergeten!!!

Vrijdag 20 juni gaan we met een gedeelte van het team naar Alcázar om daar slot avond van organisatie Roparun mee te maken en we super nieuwsgierig zijn op welke mogelijke top 5 plek we zijn geëindigd in het klassement van opgehaalde euro's tijdens deze Roprun 2014!

Vervolgens hebben we op zaterdag12 juli nog een afsluitende avond met ons team bij Eetcafé Centraal mede voor alle vrijwilligers die op allerlei manieren hebben geholpen om ook van deze editie een geweldig succes te maken!!!!

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door