Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Roparun Nederland: meer dan vijf miljoen

woensdag 25 juni 2014

Alle Roparunteams tezamen brachten dit jaar in totaal € 5.103.992,- op. Althans, dat is de eerste voorlopige uitslag van het bedrag dat de 320 teams uit het hele land bijeen renden, fietsten en organiseerden. Dit geld komt ten goede aan mensen met kanker.

Team Smurfit Kappa Soest prijkte lange tijd bovenaan de lijst met een riante opbrengst van € 75.000, maar werd onlangs ingehaald door een aantal teams die nog meer geld bijeen wisten te brengen. Helemaal bovenaan staat team Blijf Positief uit Rotterdam dat maar liefst € 110.936,52 binnensleepte. Het geld dat alle Roparunners bij elkaar halen gaat niet naar wetenschappelijk onderzoek, maar naar zaken die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Eerder werden
van het geld van het Team Smurfit Kappa Soest twee zogenoemde cold caps aangeschaft. Die dragen ertoe bij dat kankerpatiënten tijdens de chemokuur hun haar niet verliezen.

Vorige week opende het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven een gerieflijk en gezellig ingerichte huiskamer waar patiënten gebruik van kunnen maken, dat volledig is bekostigd door het team uit Soest en Zeist (vorige werd deze gulle gift abusievelijk aan team Delft toegeschreven).

Het eindbedrag van het Soester Roparun Team is nog niet bekend. Dat gebeurt tijdens de slotavond op 12 juli. Antonio van den Hengel: ‘Op dit moment zijn wij bezig de inkomsten binnen te halen en de gemaakte kosten af te ronden. Nog even geduld dus.'

Bron: Soester Courant op 25 juni 2014.

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door