Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Roparun 2016 deel 3

zondag 15 mei 2016

Zaterdagnacht 23.30 uur

Hoppa! De eerste shift zit erop voor team 1 en team 2 is ondertussen al ruim 1,5 uur onderweg voor hun eerste shift!

We zijn gestart met Esther als eerste loopster, Frans, Ilona en Frank gingen weg op de fiets aangezien het eerste traject run-bike-run was; topper Peter kreeg nog rust, aangezien hij de schitterende start al de twee vorige keren heeft meegemaakt!

In het busje was Jan Camper de chauffeur en waren Freddy en Ruud ook gezellig aanwezig!

Voor de start mocht team 1 een pastamaaltijd eten in de grote tent, Jan Bodewes en Jan Vd Meij nog ff de stad in om veiligheidsspelden te halen, had Manon geluk dat ze ook speciaal voor haar kwark mee konden nemen en was het prettig om gelijk wat extra water bij te halen!

Team 2 had namelijk besloten om niet mee te gaan naar eerste basiskamp, maar rustig op vliegveld (waar de start was) te wachten en daar vandaan naar de eerste wisselplek in Fourcheret te rijden! Achteraf gezien een prima keuze; ze waren daar mooi op tijd bij het toiletpunt van de Roparun organisatie!

Natuurlijk maakten we een groepsfoto voor vertrek op de beroemde Roparun heuvel en vervolgens richting de start om daar de zenuwen echt een beetje te pakken te krijgen; precies om 17.03 uur stonden we er en hebben rond 17.20 uur nog een groep van 4 teams zien vertrekken voor om 17.28 uur ons lied van Armin van Buuren uit ons eerste jaar uit de boksen knalden; dikke vette kippenvel en helemaal klaar voor de start!!!

Esther straalde volop en ging er als een speer vandoor; top voor haar nadat ze keihard heeft gewerkt om fit te zijn voor dit event!

Antonio had in eerste instantie nog ff moeite met de navigatie waardoor hij met het busje pas bij 11,5 km de run-bike-run kon beëindigen, terwijl het de bedoeling was om dit al bij 8 km te doen... Gelukkig kwam het allemaal prima uit ivm lastige wisselmomenten tot daar en was iedereen heerlijk in vorm!

Wel bleek dat de gemiddelde snelheid wat lager lag dan verwacht en dat was precies de bedoeling; uit voorgaande keren bleek dat je vooral in het begin niet te hard moet willen gaan en het goed moeten verdelen!

De omstandigheden waren eigenlijk perfect; droog en de zon kwam er geregeld doorheen; wel werd het gedurende de uurtjes kouder voor de fietsers, maar gelukkig had Freddy al 5 lagen kleding aan! smile-emoticon

Precies volgens schema kwam team 1 aan bij het wisselpunt en daar stond de groep van team 2 te trappelen! Zij hebben met Bart Eigenhuis natuurlijk iemand in het team die de gemiddelde snelheid ff zal opvoeren!

Kortom; start is goed geweest en in het basiskamp bij de school in Lassigny hadden Jan Bodewes, Jan Vd Meij, Mirjam Barneveld en Remco de Hiep hun spullen toppie voor elkaar! Natuurlijk waren Gerard en Allistair er voor de heerlijke massage!

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door