Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Roparun 2016 deel 1

vrijdag 13 mei 2016

Geschreven op vrijdag 13 mei 2016

Er zijn alweer 2 jaar voorbij en we staan wederom aan de vooravond van ons Roparun avontuur!

Voor diverse teamleden al de 3e keer, sommigen de 2e keer en ook weer nieuwe gezichten in ons team!

Deze keer teamnummer 150 met een nieuwe hoofdsponsor Lijf&Visie, na twee mooie versies Smurfit Kappa gekoppeld aan ons team, en op Frans Davelaar na, nieuwe kartrekkers! In de zomer van 2014 hadden Rob, Manon, Gea en Antonio namelijk besloten om die kartrekkersrol in te leveren na twee intensieve Roparuns met opbrengsten van ruim 50.000 euro in 2012 en ruim 80.000 euro in 2014, terwijl die 2e keer juist rustig aan gedaan zou worden...

Frans kreeg bijzonder gauw positieve bijval van Jan Bodewes, Lex Drop en Remco de Hiep, waarna de inventarisatie voor het team 2016 begon, doelstellingen werden gemaakt en kijken welke evenementen er eventueel weer georganiseerd konden worden!

Aangezien het Oranjecomite uit Soest zelf een Ladiesbingo ging organiseren rondom Koningsdag, werd die van ons uitgesteld naar augustus 2015 en werd de samenwerking aan gegaan met de Gildefeesten in Soest om daar met ongeveer 700 dames een prachtige en super gezellige Ladiesbingo te organiseren in de Gildetent! Het Gilde had 1 voorwaarde; 50% van de opbrengst moest wel naar een lokaal doel met de voorkeur naar Hospice De Luwte en daar waren wij het natuurlijk snel mee eens! Volgens mij ging er ruim 16.000 euro van de opbrengst naar het Hospice en de andere helft voor de Roparun!

Ondertussen was het team ongeveer compleet en werden de gezamenlijke trainingen weer opgepakt om topfit te worden richting Pinksteren 2016!

In februari 2016 werd er door het bestuur ism enkele sponsors een eigen Roparun Goede Doelen Bus gekocht en werd deze klaar gemaakt om in te zetten voor in eerste instantie onze Roparun, maar uiteindelijk ook al voor de Holland4ALS die een week daarvoor met Hemelvaart plaats vond!

Het toeval wilde dat we als groep ondertussen hadden besloten om ook de helft van de opbrengsten uit het Diner&Veiling aan een lokaal doel te schenken en daarvoor werd uiteindelijk de Stichting ZOALSJAN voor uit gekozen! 33.400 euro bracht woensdagavond 20 april bij Eetvilla Vd Brink op en na aftrek van de kosten zal die Stichting uit Soest ruim 13.000 euro gaan ontvangen!

Daarnaast werden nog ontzettend veel (ook nieuwe) sponsors binnen gehaald die bedragen hebben toegezegd, de donatieknop op onze website www.roparunsoest.nl (waar ook sponsors en deze verhalen op te zien zijn) werd veelvuldig gebruikt en in totaal zullen we ook dit jaar dus weer ruimschoots ons steentje bijdragen aan de Roparun!

En nog wel een bijzondere Roparun, want dit is de 25ste keer dat men het indrukwekkende evenement organiseert!

Ook deze vrijdag 13 mei zien we veel teams onderweg naar Parijs en het lijkt wel of alle teams steeds innovatiever uitpakken en steeds beter voorbereid aan dit avontuur deelnemen!

Wij denken ook goed voorbereid te zijn en gaan morgen, zaterdag 14 mei, om 17.33 uur starten aan wederom een bijzondere 526 kilometer!

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door