Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Roparun 2016 deel 5

zondag 15 mei 2016

Zondagavond 18.00 uur

Terug in het bivak en deze keer in Gooik te België; jawel we zijn de grens van Frankrijk naar België over gegaan vanmiddag en was het Frank die de eer had om die shift te lopen!

Eerst nam team 2 vanmorgen om 6.30 uur het stokje over en mochten zij de ochtend etappe vervullen van Vermand naar Solesmes; in de laatste plaats zit ons vaste bivak bij de Lidl in een oude wasstraat, maar helaas was die plek al bezet en had de bivakploeg schitterend werk geleverd door achter de Renault garage te gaan staan!

Er was wel 1 dramatisch puntje tov de vorige keer; vochtige doekjes blijken populaire bij onze teamleden om hun billen mee schoon te poetsen, maar die doekjes zijn funest voor het toilet... Toen deze voor de 2e keer in redelijk korte tijd vastliep knapte eventjes het lintje en was de maat vol voor de bivakploeg.... Vanaf dat moment al t papier e.d. in de prullenbak en niet meer doorspoelen, want iedereen begrijpt dat zoiets een bijzonder onfris klusje is!

Ondanks onze derde keer en hoop dat dan alles feilloos zou verlopen, zijn er toch altijd nog puntjes wat anders loopt dan verwacht en in het heetst van de strijd is dat nog weleens vervelend, want elk onderdeel van ons team is fanatiek en wil iedereen zijn/haar taken zo goed mogelijk uitvoeren!

Dat was ook te zien bij de wissel van team 1 naar team 2 in Saint Ghislain; team 1 had een prima loop gehad (wel wat stijve spieren en last van opkomende blessures) met een gemiddelde van 11 km per uur, maar liep in laatste 4 km twee keer tegen een gesloten spoorwegovergang wat nogal lang duurde; zij gingen dus eigenlijk in de modus, ok, prima, dat gebeurd dus ook, ondertussen stond iedereen nog te juichen voor Max Verstappen en kwamen zij misschien iets te ontspannen bij de wissel; team 2 stond daar al 45 minuten te wachten en wilde gewoon gas gaan geven; zo loopt dat soms en is ook logisch!

Team 2 was zijn ochtendsessie iets minder snel doorgekomen dan de avondetappe van zaterdag, die was ook onwaarschijnlijk snel, en tevens waren er wat lichte pijntjes! Eigenlijk net zoals team 1 in zijn etappe op zondagmiddag had...

Dat is ook zoals we dat jaarlijks zien gebeuren; langzaamaan gaan de kilometers tellen, raak je vermoeid ivm slaaptekort en ondertussen staat ook de volgende sessie alweer voor de deur, want dat je weinig tijd/rust hebt tijdens je etappes is een feit en als je dan tijd hebt, kun je vaak niet eens slapen ivm adrenaline, teveel omgevingsgeluid, anderen die nachtelijke geluidjes maken, dat je als laatste bij fysio lag etc.

De Roparun is gewoon een uitputtingsslag en ik ben nu al benieuwd hoe de teams deze tweede nacht door zullen komen! Spannend zal het zeker worden!!!

Het zal essentieel worden of wij de schema's gaan halen, die vooraf vrij scherp zijn neergelegd! Het moet zeker lukken en we liggen voor op schema; ook weten we dat je na het behalen van de Nederlandse grens ook een soort van vleugels krijgt, Rotterdam eigenlijk al ruikt en je gewoon heel graag naar die Coolsingel wilt met z'n allen om daar weer deze unieke prestatie te vieren!

Team 2 heeft nu de lange pittige etappe in Belgie met veel vals plat en lastige route om tijdig te wisselen van loper; team 1 krijgt overheerlijke pasta van de keukencrew (Jan en Mirjam) en mag daarna rond 20.30 uur starten met hun etappe door feestende Belgische plaatsen die strijden voor meest betrokken dorp/stad bij de Roparun en zo een essentieel bedrag ontvangen van de organisatie voor plaatselijke goede doelen met betrokkenheid tot oa borstkanker!

Hopelijk heb ik vannacht nog energie over om jullie tijdig op de hoogte te brengen, want de 2 uurtjes in de afgelopen 36 uur zijn nu eigenlijk al tekort natuurlijk...

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door