Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Roparun 2016 deel 6

maandag 16 mei 2016

Maandag 16 mei om 9 uur

Het is nu dus maandagmorgen 2e Pinksterdag om 9 uur en ik kan jullie vertellen dat de teams geweldig de nacht zijn doorgekomen; eerst mocht team 1 vanaf 20 uur aan de slag met hun langste etappe en 6,5 uur later vloog team 2 weer over het parcours!

Om 7.45 uur waren zij in Bergen op Zoom om team 1 aan hun laatste traject te laten starten; keurig op de schema's en vol enthousiasme werd alles overgedragen met ook al de eerste familieleden en vrienden die ons kwamen aanmoedigen!

Deze zondagnacht is altijd een bijzondere nacht, want hoe kom je die door, want het blijft pittig en was voor team 1 knokken tegen de slaap, maar je ziet anderen juist ook weer opstaan uit een dip die hij/zij eerder heeft gehad! Daarom is dit zo'n bijzondere happening, omdat je elkaar gewoon keihard nodig hebt!

Als die fietsers zoals Freddy, Ben, Ruud en Chris de lopers tijdens de pittige fases niet ondersteunen, dan zakt de moraal hard, maar hoe zij hun lopers kunnen enthousiasmeren en in combinatie met de walkytalky's van de teamcaptains de humor erin kunnen houden is van groot belang!

Hoe was dan deze nacht dit jaar? Want 4 jaar geleden waren we volledig de weg kwijt in Antwerpen en dachten we Nederland niet te halen; 2 jaar geleden hadden we ondanks de geweldige weersomstandigheden een enorme onweersbui met hagelstenen als pingpongballen! Dit jaar was het voor team 1 vooral de pijntjes die de moeilijkheden gaven bij lopers en fietsers; was Antonio bij aanvang van deze etappe niet in vorm met zijn navigatie en voor team 2 was het vooral koud bij het krieken van de dag..., daarnaast blijft het een kunst om feilloos door Antwerpen te komen en helemaal als het volledig open gebroken is!!!

De snelheid van team 1 bleef een beetje achter, maar daar was heel houden het devies en op Ilona na die deze shift echt in bloedvorm was en vol gas doorging; Peter kwam vooral de 2e helft op stoom en Frans voelde zich steeds beter in vorm, maar kwam er mede door waarschijnlijk wat te weinig voedsel er niet helemaal uit! Tenslotte hadden we als revelatie Frank; hij had na vorige shift soms voor zichzelf gedacht "kan ik het wel?", maar dat liet deze debutant in deze nacht wel ff zien; zijn motor ging vol gas open en dat was genieten!

Team 2 had amper tot geen enkele moeite met de snelheid en vlogen dus over het parcours; zij kwamen in de bijzondere flow dat je met elkaar andere teams gaat "opvreten"! Prachtig en echt kicken om dat met elkaar te doen en daarmee een geweldige prestatie neer te zetten: op die manier bleef ons complete team op koers!!!

Nu vertrekken we richting Klaaswaal; daar zal straks team 1 worden afgelost door team 2! Beide teams doen een volledige run-bike-run op hun laatste trajecten en meestal vliegen ze dan helemaal door de route heen!!!

Wordt vervolgd!

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door