Help ons, steun
TEAM #150

Doneren

Menu

Roparun 2016 deel 7

donderdag 19 mei 2016

Jullie hadden het laatste deel nog tegoed van het Roparun 2016 avontuur;

Roparun 2016 deel 7
Maandag 16 mei

Onze Finishtijd vlak voor de Coolsingel vond plaats om 14.12 uur!

We hebben het dus gered om onze streefsnelheid van 11.6 km per uur te halen en tijdens de huldiging op de Coolsingel werd er door de speaker speciale aandacht voor gevraagd en een groot applaus voor de gemiddelde snelheid van 11.8 km per uur.... Onvoorstelbaar en wat een super prestatie!!!

We hebben dat vooral te danken aan de laatste 2 etappes; allebei de teams deden dit dus in een run-bike-run; team 1 moest ruim 43 km en team 2 de laatste 29.1 km!

Waar team 1 na een bijzonder snelle start in hun laatste etappe nog last kregen van een enorm koude regenbui en een openstaande brug; daar gaf team 2 met shifts van 500 meter extra gas! Bart deed zelfs de Heidenoordtunnel vanaf onderaan in zijn eentje en de fietsers konden hem niet bijhouden; wat een bijzondere sportman is hij toch... Respect!!!

Respect heb ik voor iedereen die aan deze Roparun mee doet en ik kan iedereen aanbevelen om dit met een team te gaan doen! Met collega's van je bedrijf is dit geweldig voor je teamspirit en leer je elkaar door&door kennen en weet je wat je aan elkaar hebt, maar ook als vriendengroep is dit geweldig om te doen en zal je elkaar nog beter weten te waarderen! Mooie is en blijft dat je iedereen keihard nodig hebt en bijvoorbeeld zonder de bivakbouwers zijn de lopers helemaal nergens etc .

Met wie hebben wij deze prestatie dan precies neer gezet; allereerst het bestuur die de kartrekkers waren van de Roparun 2016 voor Team 150 uit Soest;
Jan Bodewes: hij is de man die achter de schermen over alles nadenkt en overal mee bezig is; tijdens de afgelopen dagen zorgde hij vooral dat het bivak steeds werd opgebouwd en afgebroken! Dit jaar hadden we wederom de toiletwagen met douche bij ons, maar was het ook een klein blok aan het been voor de bivakploeg... Jan is een enorm harde werkers en geeft altijd gas; grote klasse! Respect!!

Remco de Hiep: die is overal van, behalve van het zelf sporten... We hebben enorm gelachen over het feit dat hij de mini mini mini triatlon heeft gedaan afgelopen weekend; 100 meter gezwommen tijdens de opfristijd in Bergen op Zoom; 100 meter gefietst op vliegveld in Parijs tijdens vertrek om alles ff te zien op dit immense terrein en 100 meter hardgelopen vlak voor de Coolsingel met hele team richting de finish! Hahaha! Gelukkig is Remco heel goed in alle andere dingen en is hij een super enthousiast manusje van alles en staat hij altijd voor je klaar! Respect!!

Lex Drop; hij is nog fanatieker dan Jan Bodewes en vooral als het dan deze keer ging om de afgesproken snelheid te halen! Wat een power zit er toch in deze vent en wat geweldig dat ook hij hier net als de andere bestuurders zoveel tijd in heeft gestopt om ervoor te zorgen dat alles geregeld was! Tijdens de Roparun vooral aanwezig als teamleider van team Visie (team 2) en maakte tussendoor veel foto's en filmpjes die op onze facebookaccount zijn geplaatst! Lex is ook echt n topper en heeft volgens mij zijn blaadje verbeterpunten alweer vol staan, ondanks dat alles geweldig is verlopen, maar Lex zou altijd zeggen; Het kan altijd beter!!! Respect!!

Frans Davelaar; hij was het enige bestuurslid dat gelijk al aangaf dat hij gewoon door wilde gaan met de Roparun; ondanks dat Antonio, Gea, Manon en Rob als kartrekkers ermee op zouden houden na 2012 en 2014! Hij heeft er dus sowieso voor gezorgd dat het geheel is door gegaan en wij met een prachtig team (combi tussen eerdere deelnemers en nieuwe deelnemers) dit weer hebben mogen meemaken en daar ben ik Frans heel dankbaar voor! Verder ook respect voor jou naast alle andere ballen die je al in de lucht moet houden om dit er nog "even" bij te doen! Frans was deze Roparun weer als loper mee en dat heeft hij op zijn karakter volbracht Respect!

"Ome" Jan van de Meij van De Rank was voornamelijk mee voor de fourage; hij zorgde voor de innerlijke mens met zijn heerlijke happen en dranken en werd daarbij ondersteund door Mirjam van Barneveld! Allebei voor het eerst mee en allebei geweldig werk geleverd in het bivak! Respect!

Gerard Becker en Alistair Alexander waren dit jaar de mannen die iedereen continu moesten oplappen op de massagebanken! Ook zij hebben amper nachtrust gehad en zijn continu aan de slag geweest om iedereen fit te houden! Respect!!

Han Driehuis is via Jan Vd Meij (zwagers) redelijk laat ingevlogen, maar enorm belangrijk gebleken als chauffeur van onze Roparun Touringcar; samen met Jan Camper de heenreis verzorgd en alleen de volledige terugreis; tussendoor nog zeer behulpzaam in het basiskamp met allerlei leuke en minder leuke klussen! Respect!

Jan Camper was de vorige keer druk in het bivak, maar deze keer was hij naast buschauffeur ook de man achter het stuur van het personenbusje vanuit Parijs naar Rotterdam! Jan bleef alle etappes bijzonder rustig en gedecideerd zoeken naar de juiste plekken voor de wissels van de lopers en heeft dit gedaan zonder stop&go penalty op te lopen! Daarnaast zorgde hij met zijn humor natuurlijk voor een stukje ontspanning in team Lijf (1) Respect!

Rob Stalenhoef was hiervoor één van de kartrekkers en als oud voorzitter dit jaar aanwezig als chauffeur van team Visie (2) Natuurlijk kon hij gedurende deze hele Roparun iedereen tussentijds voorzien van de diverse tips en heeft hij zijn taak als chauffeur perfect uitgevoerd als rechterhand van Lex Drop! Respect!

Freddy van Keken en Ruud Stapel zijn voor de derde keer als super duo mee gegaan ter bescherming van de lopers en als navigators op de fietsen; eentje voorop en andere erachter zodat de loper zich puur kan concentreren op het lopen! Dit keer voor het eerst bij team 1, zodat zij nu niet dezelfde route hadden als de vorige twee keer! Van onschatbare waarde zijn deze mannen weer geweest om dit in alle rust te doen (263 km) en tussentijds de lopers op de moeilijke momenten er doorheen te slepen met hun peptalk! Respect!

Ben de Bruin en Chris Alkema hebben ook voor de derde keer deze taak als fietser uitgevoerd; zij dit jaar dus van team 2 en vooral in de nachten was dit een ijskoude job! Ben zorgt daarnaast altijd dat de navigatiesystemen en alles rondom de fietsers geregeld is en Chris verzorgd gedurende het jaar voor al het drukwerk met ESED, daarnaast zorgen deze toppers natuurlijk gedurende de reis voor de nodige en onmisbare humor! Respect!

Esther Stalenhoef, Frank van den Hammen, Frans Davelaar, Ilona Sluis en Peter Spier waren dit jaar de lopers van team Lijf (1) en wat hebben zijn het geweldig gedaan! Esther was net op tijd fit, maar kreeg halverwege een terugslag; op karakter is ze erbij gebleven tot en met de finish; Frank heeft zich plat getraind om hierbij te kunnen zijn en ondanks zijn dipje in de eerste nacht heeft hij daarna dubbel&dwars laten zien wat hij waard is; Frans heb ik al omschreven en heeft op gecontroleerd en karakter gelopen; Ilona was dit jaar onwaarschijnlijk sterk, voor de derde keer meedoen en per etappe sterker worden en maar sneller gaan; Peter was de sterkste maar ook hij kreeg last van pijntje, maar zette zich eroverheen en blijf maar in sneltreinvaart doorlopen!! Diep en diep respect heb ik voor deze lopers; echt geweldig gedaan met elkaar, door dik en dun!!! Respect!!!

Bart Eigenhuis, Birgitta Pais, Fridtjof Egeler, Manon Smeeing en Saskia Huizinga waren de lopers van team Visie (2) en wat hebben zij een snelheid in deze Roparun gelegd! Op Bart staat natuurlijk geen maat, hij heeft dit team naar grote hoogtes gebracht en heeft voornamelijk gezorgd dat de gemiddelde snelheid zo hoog is komen te liggen; Birgitta had hiervoor al redelijk wat gepresteerd met hardlopen en liep deze dagen ook zeer gedecideerd en vol overgave haar afstanden; Fridtjof is de man met de klapkuiten die gewoon keihard blijft doorstampen en ook een hoog tempo heeft neergelegd, wat een bikkelharde kanjer is dat toch; Manon was er voor de derde keer bij en voelde zich topfit en heeft ook heerlijk lopen knallen&stralen; Saskia is op&top sportvrouw en had zich goed voorbereid op deze uitdaging en heeft zichzelf er gigantisch goed doorheen geslagen en is mee gegaan in de flow van dit team! Chapeau! Wat heb ik een enorm respect voor deze lopers die een wereldprestatie hebben neergezet! Respect!!!

Zelf ben ik blij voor de derde keer deze unieke belevenis als teamleider mee te mogen maken; alle teamleden bedankt voor ook dit geweldige jaar met twee super evenementen en een mega Pinksterweekend!

Dank aan alle sponsoren, donateurs en betrokkenen!!!

Nieuwsoverzicht

Roparun Soest wordt ondersteund door